Strona główna Praga Mokotów Placówki

Polityka prywatności

Celem niniejszej polityki prywatności jest przedstawienie sposobu przetwarzania danych osobowych, które mogą Państwo podać korzystając
z serwisu. Prosimy o zapoznanie się z całą treścią polityki przed skorzystaniem z usług elektronicznych i podaniem nam danych osobowych.

 Informacja w trybie art. 24 ustawy o ochronie danych osobowych.

Administratorem danych osobowych użytkowników serwisu e-usług dla pacjenta jest Centrum Rehabilitacji KiMed Kinga Bloch, Michał Zagórski Spółka Jawna, ul. Międzyborska 50, 04-041 Warszawa, który przetwarza dane w celu umożliwienia użytkownikom korzystania z funkcjonalności e-usług, takich jak w szczególności:

  • a) rejestracja konta w Portalu Pacjenta i korzystanie z elektronicznych usług oferowanych za jego pośrednictwem,
  • b) umówienie wizyty i innych przekazywanych za pośrednictwem formularzy oraz zapewnienie kontaktu z zalogowaną osobą, która je przekazała (rezerwacja wizyty, dostęp do wybranych elementów dokumentacji medycznej, np. wyników).

Informujemy, że podawanie danych osobowych za pośrednictwem serwisu jest w pełni dobrowolne, ale niezbędne do celu przetwarzania, w jakim są podawane. Każdy użytkownik ma prawo dostępu do treści jego danych oraz ich poprawiania, a w przypadku wyrażenia zgody – prawo do jej cofnięcia w każdym czasie, przy czym cofnięcie skutkować będzie trwałym usunięciem przez administratora konta w Portalu Pacjenta.

Adres IP

Centrum Rehabilitacji KiMed Kinga Bloch, Michał Zagórski Spółka Jawna, ul. Międzyborska 50, 04-041 Warszawa może analizować logi dostępowe z informacjami o adresie IP użytkowników, z którego się łączą. Adres ten w zależności od sposobu dostępu użytkownika do sieci Internet może wskazywać dokładnie komputer użytkownika lub tylko adres publiczny sieci lub tylko adres proxy serwera, za pośrednictwem których użytkownik łączy się z serwisem e-usług portalu pacjenta. Informacje uzyskane w ten sposób wykorzystywane są w celach administracyjnych, do badań statystycznych.

W trakcie poruszania się użytkownika po serwisie e-usług dla pacjenta mogą być gromadzone pewne informacje w sposób bierny ze strony użytkownika z użyciem technologii takich jak pliki cookie, czy rejestracja z których funkcji po kolei korzysta użytkownik w serwisie (logi serwerów oraz dane o kolejności uruchamiania przycisków). W trakcie zbierania tych informacji przeglądarka internetowa użytkownika przekazuje do serwisu e-usług dane w postaci anonimowej, które dotyczą adresu witryny internetowej odwiedzanej przez poprzednio przez użytkownika, adres IP oraz wersja przeglądarki aktualnie wykorzystywanej przez komputer użytkownika.

Pliki cookies

  1. Serwis zbiera wmacje zawarte w plikach cookies.
  2. Pliki (cookies) są plikami tekstowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika serwisu. Przeznaczone są do korzystania ze stron serwisu. Przede wszystkim zawierają nazwę strony internetowej swojego pochodzenia, swój unikalny numer, czas przechowywania na urządzeniu końcowym.
  3. Operator serwisu Centrum Rehabilitacji KiMed Kinga Bloch, Michał Zagórski Spółka Jawna, ul. Międzyborska 50, 04-041 Warszawa jest podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym swojego użytkownika pliki cookies oraz mającym do nich dostęp.
  4. Operator serwisu wykorzystuje pliki (cookies) w celu:
    • dopasowania zawartości strony internetowej do indywidualnych preferencji użytkownika, przede wszystkim pliki te rozpoznają jego urządzenie, aby zgodnie z jego preferencjami wyświetlić stronę;
    • możliwości logowania do serwisu;
    • utrzymania logowania użytkownika na każdej kolejnej stronie serwisu.
  5. Serwis stosuje dwa zasadnicze rodzaje plików (cookies) – sesyjne i stałe. Pliki sesyjne są tymczasowe, przechowuje się je do momentu opuszczenia strony serwisu (poprzez wejście na inną stronę, wylogowanie lub wyłączenie przeglądarki). Pliki stałe przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu ich usunięcia przez użytkownika lub przez czas wynikający z ich ustawień.
  6. Użytkownik może w każdej chwili dokonać zmiany ustawień swojej przeglądarki, aby zablokować obsługę plików (cookies) lub każdorazowo uzyskiwać informacje o ich umieszczeniu w swoim urządzeniu. Inne dostępne opcje można sprawdzić w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Należy pamiętać, że większość przeglądarek domyślnie jest ustawione na akceptację zapisu plików (cookies)w urządzeniu końcowym.
  7. Operator Serwisu informuje, że zmiany ustawień w przeglądarce internetowej użytkownika mogą ograniczyć dostęp do niektórych funkcji strony internetowej serwisu.
  8. Informacje dotyczące ustawień przeglądarek internetowych dostępne są w jej menu (pomoc) lub na stronie jej producenta.
  9. Użytkownik może ustawić przeglądarkę w taki sposób, aby ostrzegała, gdy przesyłany jest plik cookie, bądź też w ogóle blokowała przesyłanie tego typu plików, przy czym w drugim przypadku niektóre funkcje serwisu e-usług mogą nie działać, ponieważ są konieczne dla prawidłowego wyświetlania treści prezentowanych przez serwis e-usług dla pacjenta.

Zmiany w polityce ochrony prywatności

Centrum Rehabilitacji KiMed Kinga Bloch, Michał Zagórski Spółka Jawna, ul. Międzyborska 50, 04-041 Warszawa może dokonywać zmian w polityce prywatności, jeżeli będą one konieczne ze względu na zmiany w przepisach prawa, decyzje lub inne akty organów państwa lub ze względu na doskonalenie e-usług lub dostosowywanie do potrzeb Zakładu.



Centrum Rehabilitacji Praga

ul. Międzyborska 50, Warszawa

tel: (22) 241 41 82

E-mail: rejestracja.praga@kimed.pl

Centrum Medyczne Mokotów

ul. Ludowa 6, Warszawa

tel: (22) 840 72 17

E-mail: rejestracja.mokotow@kimed.pl

Dofinansowanie z UE
Nasza aplikacja mobilna:
© Copyright 2018 Grupa KIMED – Placówki Medyczne | Realizacja MediaHealth Polityka prywatności
close
Potrzebujesz więcej informacji?
Zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie!



Wyrażam zgodę na przetwarzanie podanych danych osobowych, które zostaną użyte przez Administratora (KIMED, ul. Międzyborska 50, Warszawa) jedynie do kontaktu ze mną.

Zostaw numer
oddzwonimy!
Rejestracja
Wyślij zapytanie
na interesujący Cię temat...






Wyrażam zgodę na przetwarzanie podanych danych osobowych, które zostaną użyte przez Administratora (KIMED, ul. Międzyborska 50, Warszawa) jedynie do kontaktu ze mną.